Ανακοίνωση Ανακύκλωση
30/10/2019 ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ

Με μεγάλη χαρά και μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου έγινε εκ νέου οργάνωση του τομέα ανακύκλωσης του Δήμου. Η ανακύκλωση των  συσκευασιών (μπλε κάδοι) γίνεται κανονικά εδώ και δύο μέρες από τον δήμο μας.

Με την ανάληψη καθηκόντων του προσληφθέντος μόνιμου προσωπικού στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στελεχώσαμε με επιπλέον προσωπικό το τμήμα Ανακύκλωσης. Αξιοποιώντας τα 3 απορριμματοφόρα που έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο μας από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.). και προσθέτοντας ένα από το τμήμα καθαριότητας έχουμε το θετικό αποτέλεσμα, να γίνεται καθημερινά η αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασιών.  Συγκεκριμένα, η Δημοτική Ενότητα Θερμαϊκού εξυπηρετείται από δύο απορριμματοφόρα φορτηγά και από ένα εξυπηρετούνται οι Δ.Ε. Μηχανιώνας και Επανομής αντίστοιχα.  Το φορτηγό με αρ. κυκλοφορίας ΚΗΗ 8153 που δραστηριοποιείται στην ΔΕ ΕΠΑΝΟΜΗΣ, ακόμα δεν φέρει διακριτικά αυτοκόλλητα ανακύκλωσης, ωστόσο χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ για αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους.

Τα  παραπάνω οχήματα συγκεντρώνουν την ανακύκλωση από τους μπλε κάδους όλου του Δήμου σε καθημερινή βάση και σύμφωνα με το τακτικό πρόγραμμά τους, οφείλουν να περνούν από το εκάστοτε σημείο συλλογής τουλάχιστον κάθε τρεις ημέρες.

Υπεύθυνη Ανακύκλωσης είναι η Προϊσταμένη του τμήματος, κα Παπαντωνίου Σοφία, με τηλέφωνο επικοινωνίας 23923-30347 και ηλεκτρονική διεύθυνση: papantoniou@thermaikos.gr.

Παράλληλα είναι σε λειτουργία όλες οι άλλες δράσεις ανακύκλωσης, όπως :

  • Υφασμάτων και Υποδημάτων
  • Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.)
  • Αποβλήτων φορητών Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών
  • Αποβλήτων  Έντυπου Υλικού
  • Χρησιμοποιημένων Λαμπτήρων

 

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις ανακύκλωσης στο Δήμο μας και για τα σημεία συλλογής ανά ανακυκλώσιμο ρεύμα στην ιστοσελίδα:

https://anakyklosianthess.gr


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων