Είσοδος μελών Δ.Σ.
Δράσης των Ομάδων Γονέων «Εμείς και τα παιδιά μας» σε Περαία και Μεσημέρι
Νέες συναντήσεις της πετυχημένης δράσης των Ομάδων Γονέων «Εμείς και τα παιδιά μας» ξεκίνησαν και φέτος σε Περαία και Μεσημέρι
Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κοινωνικής παρέμβασης για την υποστήριξη των γονέων και να τους προσφερθούν τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία στον απαιτητικό και πολυσύνθετο ρόλο τους, η Διοίκηση Θερμαϊκού, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», διοργάνωσε το πρόγραμμα της Σχολής Γονέων «Εμείς και τα παιδιά μας». Ένα πρόγραμμα, που μετά τη μεγάλη αποδοχή που έτυχε τις προηγούμενες χρονιές, ξεκίνησε και πάλι τη δράση του.
Οι Ομάδες Γονέων που λειτούργησαν στους οικισμούς του Μεσημερίου και της Περαίας ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον Α΄ κύκλο συναντήσεών τους πέρσι και μετά από αίτημα των συμμετεχόντων διοργανώθηκε ο Β΄ Κύκλος τους, στον οποίο περιλαμβάνονται 5 δίωρες συναντήσεις. Κατά τη διάρκειά τους η ομάδα έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί επιπλέον ζητήματα σχετιζόμενα με το γονεϊκό ρόλο, αλλά και να εμβαθύνει πάνω σε αυτά που έχουν ήδη αναλυθεί.
Οι συναντήσεις της ομάδας του Μεσημερίου υλοποιούνται κάθε Δευτέρα από τις 18.00 μέχρι τις 20.00, στο Δημοτικό Σχολείο Μεσημερίου, έχοντας ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου. Συντονίστρια είναι η κα. Δρακοπούλου Μαριάννα, Ψυχολόγος – στέλεχος Κ.Π. «ΕΛΠΙΔΑ».
Η ομάδα της Περαίας πραγματοποίησε την έναρξή της στις 9 Νοεμβρίου, με τις συναντήσεις να πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή μεταξύ 19.30 και 21.30, στο κτίριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας. Συντονίστρια είναι η κα. Γκιούρκα Γεωργία, Ψυχολόγος – στέλεχος Κ.Π. «ΕΛΠΙΔΑ».
Στην Περαία, επίσης, ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου ακόμα μία ομάδα, υπό το συντονισμό του κ. Μεδίτσκου Ανδρέα, Κοινωνιολόγου – στελέχους Κ.Π. «ΕΛΠΙΔΑ». Σε αυτήν βρίσκεται σε εξέλιξη ο Α’ Κύκλος συναντήσεων, που λαμβάνουν χώρα στο 3οΝηπιαγωγείο Περαίας, με καθορισμένη μέρα την Τετάρτη, από τις 18.00 μέχρι τις 20.00. Σε αυτήν έχει προγραμματισθεί να ολοκληρωθούν 15 συναντήσεις.
Οι Ομάδες Γονέων είναι κλειστές και βασισμένες στη βιωματική-ενεργητική συμμετοχή, σε αντίθεση με την κλασική μορφή των ομιλιών-διαλέξεων, ενώ η ακριβής θεματολογία καθορίζεται στην πορεία, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.
Ο σκοπός, δε, που εξυπηρετείται μέσα από αυτές, σύμφωνα με τον Κοινωνιολόγο, κ. Μεδίτσκο, είναι : «η αναγνώριση των συναισθημάτων των γονέων, η εξάσκηση δεξιοτήτων επικοινωνίας και διαχείρισης συγκρούσεων, καθώς και η κατανόηση ότι τα προβλήματα τα οποία συναντώνται στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, παρά τη μοναδικότητα της κάθε οικογένειας, παραμένουν κοινά σε πολλές εξ’ αυτών».