ΜΗΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
06/11/2020 ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

 

 

Οι Αντιδημαρχίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Εθελοντισμού ανακηρύσουν τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ ως ΜΗΝΑ προώθησης της ιδέας του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ.

Στα πλαίσια ανάπτυξης και ανάδειξης του εθελοντισμού Ο ΔΗΜΟΣ μέσα από την Ιστοσελίδα του και τα ΜΜΕ θα κάνει παρουσίαση των Εθελοντικών Ομάδων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας καθώς και του έργου που έχουν επιτελέσει μέχρι σήμερα.  Για αυτό, καλεί όλους τους εθελοντικούς φορείς , να αποστείλουν τα στοιχεία της ομάδας τους και να κάνουν παρουσίαση της οργάνωσής τους, των μέσων που διαθέτουν και του έργου που επιτελούν στη Ηλεκτρονική διεύθυνση politis@thermaikos.gr

Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή  προβολή όλων τον εθελοντικών δράσεων στον Δήμο μας μέσω της δημιουργίας μίας σταθερή πλατφόρμας παρουσίασης στην Ιστοσελίδα μας και να προωθηθεί ακόμη περισσότερο η Εθελοντική δράση.

  

Ο εθελοντισμός είναι φιλοσοφία ζωής, είναι αγάπη, είναι δράση. Είναι ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας.

Δεν διαχωρίζει ηλικίες, κοινωνικές τάξεις και επαγγελματικές ιδιότητες καθώς ούτε χρώμα, φύλλο και θρησκεία.

Ο εθελοντισμός δεν είναι αναγκαστικός αλλά μια αυτόβουλη επιλογή του ενεργού πολίτη, στόχος ενός εθελοντή είναι η βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών μίας κοινωνίας.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων