Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου εορτάζεται η Εθνική Αντίσταση στο Δήμο Θερμαϊκού
19/11/2018 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης καθιερώθηκε το 1982, με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, ημερομηνία ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1949, για να τιμηθεί η αντίσταση των Ελλήνων κατά των Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών κατοχικών δυνάμεων, την περίοδο 1941-1944.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άνδρες, γυναίκες και παιδιά –, που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά, προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, σε μία μάχη-σταθμό της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα. Μία μάχη, που αποτελεί, ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές, το οποίο οφείλει να διατηρείται ζωντανό, προκειμένου να αποτελεί πολύτιμο οδηγό τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον.
 
Αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία αυτού, η σημερινή Διοίκηση Θερμαϊκού, από το 2014, καθιέρωσε και θεσμοθέτησε εκδηλώσεις, ώστε οι εθνικές μας μνήμες να μην περάσουν στη σφαίρα της λήθης. Σε αυτές περιλαμβάνεται η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρά Ασίας και της Ανατολικής Θράκης, η Γενοκτονία των Ποντίων, ο Μακεδονικός Αγώνας και η επίκαιρη, Εθνική Αντίσταση.
 
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της, ο Δήμος Θερμαϊκού διοργανώνει εκδήλωση, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στη Δημοτική Ενότητα Ν. Μηχανιώνας, με το παρακάτω πρόγραμμα :
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
 
α) Ώρα 10:15 : Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης
β) Ώρα 10:45 : Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων
γ) Χαιρετισμοί από τους :
  • κ. Μαυρομάτη Γιάννη, Δήμαρχο Θερμαϊκού.
  • κ. Κουζινόπουλο Σπύρο, δημοσιογράφο – συγγραφέα και 
    επικ. Δημ. Παράταξης Θερμαϊκός – Συμπολιτεία Αλληλεγγύης & Ανατροπής.
δ) Κατάθεση στεφάνων από επισήμους, φορείς και συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού.
  • Τελετάρχης της εκδήλωσης ορίζεται ο Αντιδήμαρχος κ. Φεστερίδης Γιώργος.
Εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων & Νομικών Προσώπων του Δήμου Θερμαϊκού, που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση με κατάθεση στεφάνου, παρακαλούμε όπως ενημερώσουν εγκαίρως την υπηρεσία μας, έως την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:00, στα τηλέφωνα επικοινωνίας : 23923 30003 & 007.
 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων