Ακόμη μία πανηγυρική δικαίωση της Δημοτικής Αρχής
02/04/2019 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

 

Αρνούμενος πεισματικά, σχεδόν εμμονικά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να δεχθεί την πραγματικότητα, επιχειρεί ακόμα και τώρα να ορθώσει εμπόδια στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού οδοφωτισμού, με την εγκατάσταση των σύγχρονων λαμπτήρων Led. Τώρα που αυτός έχει καταστεί ευτυχές γεγονός, προχωρώντας γοργά, φέρνοντας το φως σταδιακά σε μία προς μία όλες τις επί δεκαετίες υποφωτισμένες περιοχές του Δήμου και μεταμορφώνοντάς τον.

Εμπόδια σε ένα έργο πρωτοπόρο, «πράσινο» και απόλυτα εναρμονισμένο με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αποτελεί την πιο εκτεταμένη και σημαντική παρέμβαση αναβάθμισης φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας που έχει πραγματοποιηθεί στην ιστορία του Δήμου Θερμαϊκού.

Ένα έργο που συνδυάζει τα θετικά στοιχεία της νέας τεχνολογίας με την εξοικονόμηση πόρων και την περιβαλλοντική φιλικότητα, με τα οφέλη του να είναι πολλαπλά, δημιουργώντας σημαντικά ερωτηματικά ως προς την επιμονή του να το στερήσει από το Δήμο και τους πολίτες, με προσωπικές και όχι μέσω της παράταξης, ΕΠΙ ΜΑΤΑΙΩ τελικά ενέργειες, όπως :

  • Ενστάσεις προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (15-1-18 &

            30-1-18).

  • Προσφυγή προς το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  • Νέα ειδική διοικητική προσφυγή προς την Αποκεντρωμένη, με την οποία ζητά ακύρωση της υπ’ αριθμ. 8/14-1-2019 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Θερμαϊκού, αναφορικά με το έργο.

Προσφυγή η οποία επίσης ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ με την Αρ. Πρωτ.: 14133/28-3-2019 απόφαση της Αποκεντρωμένης, χαρακτηρισμένη ως «απαράδεκτη», καθότι:

  • Αφενός κρίθηκε εκπρόθεσμη, βάσει του άρθρου 227 του Ν. 3852/2010.
  • Και αφετέρου, λόγω του ότι «εξετάζοντας και επί της ουσίας τις αιτιάσεις της προσφυγής, αυτές δεν ευσταθούν».

Την ίδια ακριβώς κατάληξη, όμως, είχε και καταγγελία του ενώπιον των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη μερική, 4μηνης διάρκειας, ανάθεση σε ιδιώτη του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων, που χαρακτηρίστηκε ως κατεπείγουσας ανάγκης, εξαιτίας της παραμονής του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και της εν δυνάμει έκθεσης σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας των δημοτών σε περίπτωση μη ανάθεσης.

Κάπως έτσι γίνεται αντιληπτό ότι η ακαμψία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και το άκριτο αντιπολιτευτικό του πνεύμα φανερώνουν ένα αποκλειστικό ενδιαφέρον για την ικανοποίηση της προσωπικής του ματαιοδοξίας, παρά για το συμφέρον του συνόλου. Οι αλλεπάλληλες δε, καταγγελίες του διατηρούν χαρακτηριστικά βαρύγδουπων ενεργειών, που θορυβούν σαν κύμβαλα αλαλάζοντα και γρήγορα χάνονται στο πέρασμα του χρόνου.

Ίσως είναι καιρός, επιτέλους, να αναλογισθεί το ρόλο και το λόγο ύπαρξής του στα θεσμικά όργανα και να πάψει να βλάπτει τους πολίτες και το Δήμο. Δεδομένου μάλιστα ότι η Διοίκησή μας, για άλλη μία φορά, αποδείχθηκε περίτρανα ότι λειτουργεί στο «φως», όσο κι αν αυτό δεν του αρέσει.

 

Περαία, 2 Απριλίου 2019

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων