Σε πλήρη εξέλιξη ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων στην αστική και αγροτική οδοποιία. Νέο έργο αποκατάστασης στο αγροτικό οδικό δίκτυο, π/υ 250.000,00 €.
07/05/2019 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας αφενός των κατοίκων, των επαγγελματιών του αγροτο-κτηνοτροφικού τοπικού πληθυσμού και αφετέρου των επισκεπτών, εκτεταμένα έργα βελτίωσης της αστικής και της αγροτικής οδοποιίας υλοποιούνται, με άλλα να προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα.

Έτσι, ενώ οι ασφαλτοστρώσεις, π/υ 4.100.000,00 ευρώ, σε όλο το Δήμο εξελίσσονται, η ανάπλαση της εισόδου της Επανομής, π/υ 365.000,00 ευρώ, δημοπρατείται, το έργο της αποκατάστασης φθορών μετά τη θεομηνία του 2016, π/υ 1.000.000,00 ευρώ, δρομολογείται άμεσα και 8.800.000,00 ευρώ για επέκταση της αντιστήριξης των πρανών σε σημεία που εκκρεμούν έχουν εξασφαλισθεί από το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, άλλο ένα έργο μπαίνει στο πρόγραμμα.

Με π/υ 250.000,00 ευρώ, το νέο έργο προβλέπει την εκτέλεση εργασιών για την κατασκευή και τη συντήρηση αγροτικών οδών του Δήμου. Παρεμβάσεις απαραίτητες, προκειμένου να αποκατασταθεί τμήμα του αγροτικού οδικού δικτύου, που παρουσίασε φθορές εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Προβλήματα τα οποία η Δημοτική Αρχή Θερμαϊκού αντιμετωπίζει με σχέδιο, πράξεις και επιμονή, θέτοντας σε υψηλή θέση στους στόχους της και διατηρώντας έντονο το ενδιαφέρον της για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, επιδιώκοντας παράλληλη ενίσχυση του πρωτογενή τομέα.

Ανάλογα δε έργα, με κατεύθυνση τη δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου δρόμων που να προσφέρει στους πολίτες ασφάλεια, εύκολη πρόσβαση και καλές συνθήκες για τις μετακινήσεις τους, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν και τα οποία περιλαμβάνουν:

 

  • Την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας από το Γήπεδο της Επανομής έως το Σχολείο της Φύσης Τριλόφου, π/υ 582.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, που έχει ήδη δημοπρατηθεί.
  • Την ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού στο Αγγελοχώρι, από τη στροφή Κάβου έως τις Αλυκές, π/υ 402.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το «ΦιλόΔημος» του Υπ. Εσωτερικών.


Περαία, 7 Μαΐου 2019

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων