Η άμεση κινητοποίηση του δήμου ανακούφισε το πρόβλημα των Ρομά
11/12/2014 ΟΡΓΑΝΩΣΗ


Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έπληξαν, πλην άλλων, και τον καταυλισμό των Ρομά, στην Περαία, με αποτέλεσμα, χωρίς να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, να είναι αδύνατη η προσπέλαση, εξαιτίας του ύψους των υδάτων, της λάσπης και των φερτών υλικών που συσσωρεύτηκαν στο χώρο.
Ο μηχανισμός του Δήμου -ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα- κινητοποιήθηκε άμεσα, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων, στις 8 Δεκεμβρίου, για τον απεγκλωβισμό των πληγέντων και την παροχή βοήθειας. Ήδη από χθες, οι πληγέντες φιλοξενούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Περαίας, στο οποίο ανεστάλη κάθε αθλητική δραστηριότητα και έγινε ο αναγκαίος εφοδιασμός με πετρέλαιο για τη θέρμανση.
Με κινητοποίηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, παρέχεται στους φιλοξενούμενους στο γυμναστήριο Ρομά φαγητό, ενώ οι πληγέντες εφοδιάστηκαν με ρούχα και κουβέρτες.
Για το θέμα ενημερώθηκε και η Περιφέρεια, από την οποία ο δήμος Θερμαϊκού ζήτησε συνδρομή μέσω διάθεσης πρόσθετου μηχανολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων δημιούργησε μεγάλα προβλήματα διαβίωσης στους Ρομά της Περαίας. Ο δήμος κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και σε αυτή τη φάση ανακούφισε το πρόβλημα. Οι κοινωνικές δομές του δήμου λειτούργησαν αποτελεσματικά. Στόχος μας είναι να δρομολογήσουμε την οριστική του λύση, ώστε ούτε οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται, ούτε περιουσιακά στοιχεία να απαξιώνονται ή να καταστρέφονται».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων