Διαγραφή προστίμων 4,6 εκατ. Ευρώ που βάραιναν το δήμο Θερμαϊκού
05/03/2015 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διαγραφή προστίμων 4,6 εκατ. Ευρώ

που βάραιναν το δήμο Θερμαϊκού

 

 

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαγραφή προστίμων ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, που είχαν χρεωθεί στο δήμο Θερμαϊκού για τα «τσαρδάκια» της Νέας Μηχανιώνας.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, στις οποίες προέβη τους τελευταίους μήνες η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών δήλωσε στην αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας Θέρμης ότι βάσει του ν. 4178/13, οι αυθαίρετες κατασκευές της Ν. Μηχανιώνας δηλώθηκαν και μπορεί να γίνει, μετά τον έλεγχο των προσκομιζομένων εγγράφων, η διαγραφή των προστίμων. Στην απάντηση της η Διεύθυνση Πολεοδομίας Θέρμης γνωστοποιεί ότι έχει ήδη ζητήσει από την αρμόδια ΔΟΥ Καλαμαριάς να της γνωρίσει το ανεξόφλητο υπόλοιπο των προστίμων που επιβλήθηκαν στο δήμο Θερμαίκού και βεβαιώθηκαν στους χρηματικούς καταλόγους με 21 πράξεις των ετών 2007 και 2011, προκειμένου να προβεί στη διαγραφή τους.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό των προστίμων ήταν 2,4 εκατ. ευρώ, που με τις προσαυξήσεις φτάνει στα 4,6 εκατ. ευρώ.

Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Επιτέλους ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα του δήμου επιλύεται. Ευχαριστώ την αρμόδια αντιδήμαρχο και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για την διεκπεραίωση του θέματος. Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και χρόνια , ενώ μπορούσε να  διαγραφεί η τεράστια αυτή οφειλή που  βάραινε το Δήμο ,αλλά συνειδητά  χρησιμοποιήθηκε  από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, οι οποίοι άφηναν το θέμα να διαιωνίζεται για να εκμεταλλεύονται πολιτικά. Ευτυχώς, οι διαρκείς παρατάσεις που παρείχε ο νόμος περί αυθαιρέτων μας επέτρεψε να κλείσουμε επωφελώς για το δήμο το θέμα. Μια «μαύρη τρύπα», που δυνητικά μπορούσε να τινάξει στον αέρα το ταμείο του δήμου μας έκλεισε».    

 

Περαία, 5 Μαρτίου 2015

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Υπεύθυνος Γρ. Τύπου Δήμου Θερμαϊκού

Νίκος Μπαλάφας.

Τηλ :23923.30092/6977 332 333

Mail: nikbal92@gmail.com

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων