Γυμνάσιο στο Μεσημέρι διεκδικεί ο δήμος Θερμαϊκού
06/03/2015 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γυμνάσιο στο Μεσημέρι

διεκδικεί ο δήμος Θερμαϊκού

 

 

Την ίδρυση και λειτουργία γυμνασίου στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου διεκδικεί ο δήμος Θερμαϊκού.  

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμος εισηγείται προς το υπουργείο Παιδείας την έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου σχολείου, καθώς υπάρχει χαρακτηρισμένο οικόπεδο και ολοκληρωμένες μελέτες. Το νέο γυμνάσιο μπορεί να εξυπηρετεί μαθητές από το Μεσημέρι, οι οποίοι σήμερα μετακινούνται για να φοιτήσουν στην Επανομή, και το Κάτω Σχολάρι του δήμο Θέρμης, οι οποίοι μετακινούνται στον Τρίλοφο για τη φοίτησή τους στο εκεί Γυμνάσιο (2οΓυμνάσιο Μίκρας). Στο  νέο γυμνάσιο να μπορέσουν να φοιτήσουν και οι μαθητές που διαμένουν στο Λάκκωμα και Νέα Ηράκλεια, οι οποίοι μεταβαίνουν καθημερινά στο Γυμνάσιο Ν. Καλλικράτειας, διανύοντας πολύ μεγαλύτερη απόσταση.

Σημειώνεται ότι τη σύμφωνη γνώμη τους στην ίδρυση γυμνασίου στο Μεσημέρι παρέχουν με αποφάσεις τους οι Τοπικές Κοινότητες Μεσημερίου και Κάτω Σχολαρίου, καθώς και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Θερμαϊκού.

Για το θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης μαυρομάτης υπογραμμίζει: «Η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού έχει πολύ υψηλά στις προτεραιότητες την ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών στην περιοχή μας. Η ίδρυση Γυμνασίου στο Μεσημέρι εξυπηρετεί πολλούς μαθητές, οι οποίοι σήμερα χάνουν πολύ χρόνο για τις μετακινήσεις τους, ενώ αναμφίβολα αφενός αποσυμφόρησε χώρους στο Γυμνάσιο Επανωμής που σήμερα ασφυκτιά και αφετέρου βελτιώνει την ποιότητα των σπουδών τους. Επιπλέον ενισχύει την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα και απόλυτα ρεαλιστικό σχέδιο που προωθούμε προς την Πολιτεία, η οποία είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει ποιοτικές συνθήκες για τη φοίτηση των παιδιών μας».

 

 

Περαία, 6 Μαρτίου 2015

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Υπεύθυνος Γρ. Τύπου Δήμου Θερμαϊκού

Νίκος Μπαλάφας.

Τηλ :23923.30092/6977 332 333

Mail: nikbal92@gmail.com

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων