Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
16/09/2016 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας’’

 

   Ο Δήμος Θερμαϊκού συμμετέχει εφέτος στην ‘’Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας’’ με την αθλητική διοργάνωση του Τριάθλου, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να λάβουν μέρος και να το  απολαύσουν  την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00΄.

 Για περισσότερες πληροφορίες  www.thermaikostriathlon.com/triathlo

   Η διοργάνωση του Τριάθλου, (Κολύμβηση 750 μέτρα Αντρών – Γυναικών, Ποδηλασία 20.700 μέτρα Αντρών – Γυναικών, Τρέξιμο 5.000 μέτρα Αντρών – Γυναικών), δίνει την ευκαιρία στους  πολίτες να γνωρίσουν το συγκεκριμένο σύνθετο άθλημα. Με την πρωτοποριακή αυτή διοργάνωση δίνουμε έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας, επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς, καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.

   Η ‘’Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας’’ έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται στο διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Περαία, 16 – 9 - 2016



 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων