Ημερίδα του Δήμου Θερμαϊκού με θέματα Σεισμός’ και Φυσικές καταστροφές’
01/12/2016 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

    

Ημερίδα του Δήμου Θερμαϊκού με θέματα"Σεισμός’’ και"Φυσικές καταστροφές’’

 

   Ο Δήμος Θερμαϊκού, διά της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εθελοντισμού, που εορτάζεται  στις 5 Δεκεμβρίου, διοργανώνει ημερίδα, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού, με θέματα:

  1. "Σεισμός’’: Η γνώση είναι προστασία και
  2. "Φυσικές καταστροφές’’

   Ομιλητές:

  • Κοκολάκης Κων/τίνος, π. Δ/ντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και
  • Σιούτας Μιχάλης, Δρ Μετεωρολογίας Α.Π.Θ., Προϊστάμενος Μελετών, Εφαρμογών και Επικοινωνιών Αεροδρομίου ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 18.00΄, στο Αμφιθέατρο"Μέγας Αλέξανδρος’’ του ΙΕΚ Θεσ/νίκης (Περαία, πρώην Ξενία). Για την Ημερίδα ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε:

«Ο Δήμος Θερμαϊκού αποτελεί πρότυπο παράδειγμα εθελοντικής δράσης . Η πρώτη απόφαση του Δ.Σ. που πήρε η διοίκησή μας τον Σεπτέμβριο του 2014 ήταν η δημιουργία σώματος εθελοντών. Μέχρι σήμερα αναπτύσσουμε τις δυνατότητες αυτής της απόφασης με την συνεχή στήριξη των εθελοντικών συλλόγων του δήμου μας , με τη δημιουργία δομών,  όπως το κοινωνικό συσσίτιο, κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φροντιστήριο και το λαϊκό πανεπιστήμιο,  όπου εθελοντές προσφέρουν τις γνώσεις και το χρόνο τους στους συμπολίτες  μας . Επιπλέον ενθαρρύνουμε τον εθελοντισμό με την ύπαρξη θέσεων σε κάθε αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση του δήμου ,όπου μπορούν να συνεισφέρουν εθελοντικά πολίτες. Εθελοντικές δράσεις για το περιβάλλον,  όπως δενδροφύτευση από αιρετά ή μη μέλη της διοίκησής μας, είναι στην ατζέντα μας. Ακόμη με φορέα του δήμου μας διενεργούμε εθελοντική αιμοδοσία σε τακτά χρονικά διαστήματα,  δημιουργώντας τράπεζα αίματος για όποιο συμπολίτη μας ή μη , έχει ανάγκη. Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε και να κάνουμε πράξη ότι ο εθελοντισμός είναι προσφορά ψυχής και αγάπης για τον συνάνθρωπο, την κοινωνία , το περιβάλλον».

 

Περαία, 1 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων