ΘΕΜΑ: ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
03/12/2009 ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η πορεία εξέλιξης του έργου, που αφορά στη σύνδεση του Δήμου Θερμαϊκού με το δίκτυο φυσικού αερίου, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της χθεσινής (2/12/09) συνάντησης του Δημάρχου, Ιωάννη Αλεξανδρή, με εκπροσώπους της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση του υποσταθμού φυσικού αερίου στην οδό Ξενίου Διός ως τον προσεχή Μάρτιο.
Με γνώμονα τα οφέλη, αναφορικά με τη μείωση κόστους λειτουργίας και την εξοικονόμηση ενέργειας, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο και στη λιγότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, ήδη έχουν ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου οι διαδικασίες ένταξης του έργου στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ.
Σε πρώτη φάση θα συνδεθούν κατά προτεραιότητα τα δημοτικά και δημόσια κτίρια, που βρίσκονται πάνω στη γραμμή ανάπτυξης του δικτύου, δηλαδή: Ξενίου Διός – Ανθέων – Φιλίππου – Θερμαϊκού (ύψος Σόλωνος).
Το θέμα βρίσκεται υπό τη στενή παρακολούθηση του κου Αλεξανδρή, που ήταν και ο «πρωτεργάτης» της επίσπευσης ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή μας.
Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στις ΜΜΕ να εντάξουν τις δαπάνες εγκατάστασης φυσικού αερίου στα επενδυτικά τους σχέδια, που υποβάλλονται προς ενίσχυση, στο πλαίσιο των ΠΕΠ (η τρέχουσα πρόσκληση λήγει στις 18/12).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευθούν την ιστοσελίδα www.espa.gr ή www.enendyseis.gr ή τα κατά τόπους καταστήματα όλων των τραπεζών.

Για το Γραφείο Τύπου

Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων