ΘΕΜΑ: Επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων στο Δήμο Θερμαϊκού
14/12/2009 ΟΡΓΑΝΩΣΗ


Τις περιοχές εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων «Διευθέτηση ρέματος Περαίας» (βρίσκεται σε εξέλιξη) και «Διευθέτηση ρέματος Αγίας Τριάδος (οδού Δαιδάλου)» (έχει ολοκληρωθεί) επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Ιωάννης Μαγκριώτης, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΥΔΕ Θεσσαλονίκης.
Ακολούθως, ο Υφυπουργός μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου συζητήθηκε εκτενέστερα το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης του Δήμου Θερμαϊκού έναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα, που ολοένα και αυξάνονται, λόγω των κλιματικών αλλαγών.
«Η αντιπλημμυρική προστασία των ευάλωτων περιοχών αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου μας», τόνισε ο κος Μαγκριώτης. «Σκοπός μας είναι η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αυτή την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Δήμου Θερμαϊκού».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την παρουσία και το ενδιαφέρον του στην περιοχή και επεσήμανε πως «κοινός παρονομαστής των προσπαθειών Υπουργείου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η ασφάλεια της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους σε κινδύνους, που, ενδεχομένως, προκύψουν από βροχές μεγάλης έντασης».
Ήδη, σε εξέλιξη βρίσκεται η «Μελέτη διευθέτησης ρεμάτων για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Θερμαϊκού» προϋπολογισμού, περίπου, 500.000€.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Θεσσαλονίκης, Βασίλειος Γερανίδης, ο οποίος παρότρυνε τον Υφυπουργό να επισπεύσει τα έργα στην περιοχή.

Για το Γραφείο Τύπου
Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων






ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων