ΘΕΜΑ: Μέτρα αστυνόμευσης στο Δήμο Θερμαϊκού
16/12/2009 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

«Η δημιουργία Τουριστικής Αστυνομίας και η κάλυψη των κενών θέσεων, που υπάρχουν στο Αστυνομικό Τμήμα, αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου Θερμαϊκού και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από την Πολιτεία». Αυτό επισημάνθηκε από τον Δήμαρχο, Ιωάννη Αλεξανδρή, κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό στην TV 100», την Τετάρτη 16/12.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην έξαρση της μικροεγκληματικότητας, που ταλαιπωρεί, κυρίως, την ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς η περιοχή έχει χαρακτηριστικά, που την καθιστούν ιδιαίτερα «ελκυστική» στους διαρρήκτες και τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών.
«Οι εκτός σχεδίου, απομακρυσμένες κατοικίες είναι οι πιο συχνοί στόχοι των διαρρηκτών, τόνισε ο κος Αλεξανδρής, ενώ αυτές που χρησιμοποιούνται ως εξοχικές αποτελούν το πιο ασφαλές καταφύγιο των χρηστών, αλλά και των διακινητών ναρκωτικών ουσιών»
Πεποίθηση της Διοίκησης του Δήμου είναι ότι το πρόβλημα μπορεί να περιοριστεί με την εφαρμογή μίας νέας αντεγκληματικής πολιτικής, που προτεραιότητά της θα έχει τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας στους πολίτες, μέσω περισσοτέρων πεζών και εποχούμενων περιπολιών, με νέα περιπολικά, μοτοσικλέτες, αλλά και ποδήλατα κατά μήκος της παραλιακής γραμμής.
Τα ανωτέρω υπογραμμίστηκαν και από τον Αντιδήμαρχο, Βασίλειο Αθανασιάδη, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, που πραγματοποιήθηκε στην Θέρμη.

Για το Γραφείο Τύπου
Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων






ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων