Εκδήλωση εθελοντισμού : Γινόμαστε δότες μυελού των οστών
02/02/2018 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εκδήλωση εθελοντισμού : Γινόμαστε δότες μυελού των οστών
 
Ο μυελός των οστών είναι το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματος. Όταν παρουσιάζει σοβαρή βλάβη, αιματολογικά προβλήματα παρουσιάζονται, που οδηγούν μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε ασθένειες απειλητικές για τη ζωή, όπως η λευχαιμία , αλλά και άλλες.
Η επιστήμη σήμερα μας προσφέρει τη δυνατότητα να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους, μέσω της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων.
Είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς έναν συνάνθρωπό του, στον οποίο χαρίζει ζωή, ενώ εθελοντής δότης μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει ξεπεράσει το 18ο  έτος της ηλικίας του, δεν είναι μεγαλύτερος από 55 (προτιμότερο 50) χρόνων και δεν έχει ιστορικό μεταδοτικών νοσημάτων, νεοπλασιών ή καρδιοπαθειών (παρόμοιες προϋποθέσεις με αυτές της εθελοντικής αιμοδοσίας).
Αύριο, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, λοιπόν, από τις 9.00 μέχρι τις 10.00, στο Κέντρο Υγείας της Ν. Μηχανιώνας του Δήμου Θερμαϊκού, καλούμαστε να προσφέρουμε κάτι μικρό με μεγάλη αξία. Έχουμε την ευκαιρία, με τη βοήθεια της εθελόντριας γιατρού Παντουχίδου Νικολέτας, να γίνουμε δότες μυελού των οστών. Έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε ζωή.
Ας μη λείπει κανείς.
 
 
Περαία, 2 Φεβρουαρίου 2018


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων