Ο Δήμος Θερμαϊκού δηλώνει παρόν, στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ)
18/04/2018 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

  ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Ο Δήμος Θερμαϊκού δηλώνει παρόν, στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ)

 

Στο Διδυμότειχο, στις 20 και 21 Απριλίου 2018, πραγματοποιείται το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με τίτλο «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο», που υλοποιείται με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος.

 

Στο Συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενεργά συμμετέχει και ο Δήμος Θερμαϊκού, με το Δήμαρχο, κ. Γιάννη Μαυρομάτη, να παρουσιάζει τις θεσμοθετημένες δράσεις που υλοποιούνται στο Δήμο, στον τομέα της ενημέρωσης και της πρόληψης, του ελέγχου και της φροντίδας. Στόχος των δράσεων, η διατήρηση ενός υγιούς Δήμου Θερμαϊκού, ο οποίος αφενός, προνοεί και φροντίζει για την υγεία των δημοτών του και αφετέρου, εντάσσεται αρμονικά στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Αρχές όπως, μείωση ανισότητας, διατομεακή και διεθνής συνεργασία και ποιότητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελούν μερικές μόνο, εκ των οποίων υιοθετούνται από το Δήμο, στον τομέα της υγείας, προς επίλυση προβλημάτων.

Δεδομένη είναι η παρουσία του Δήμου Θερμαϊκού σε διοργανώσεις, όπως το επερχόμενο Συνέδριο, λαμβάνοντας υπόψη την πρωτοστατούσα δραστηριοποίησή του σε θέματα, που άπτονται της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας, με πιο χαρακτηριστικές δράσεις του:

·το Πρόγραμμα Πρόληψης Υγείας «Ρώτησε από κοντά»,

·τις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις προς τους δημότες,

·τις τακτικές εθελοντικές αιμοδοσίες και

·την πρόσφατη υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) Χάρισε Ζωή,

·τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Ιατρείου,

·την ίδρυση ΚΕΠ Υγείας,

·τις ποικίλες ενημερωτικές ομιλίες, αλλά και

·τη διοργάνωση Ημερίδων για θέματα σχετιζόμενα με την υγεία.

 

Η φετινή διοργάνωση, πλαισιώνεται από έξι (6) στρογγυλά τραπέζια με ευρεία θεματολογία, γύρω από ζητήματα σχετικά με την υγεία, την πρόληψη, αλλά και γενικότερου ιατρικού περιεχομένου, στα οποία διακεκριμένοι ομιλητές αναπτύσσουν τα επιμέρους θέματα των συζητήσεων. Συγκεκριμένα, συζητιούνται οι θεματικές : «ΚΕΠ Υγείας», «Τουρισμός Υγείας», «Προγράμματα Πρόληψης Δήμων μελών», «Εθνικά Προγράμματα Πρόληψης ΕΔΔΥΠΠΥ», «Περιβάλλον και Υγεία» και «Πολιτικές Υγείας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.».

 

Περαία, 18 Απριλίου 2018

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων