ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία συλλόγου γονέων & κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας
12/03/2010 ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την κατάργηση της μετακίνησης των παιδιών τους προς και από το σχολείο τους με λεωφορεία εξέφρασαν σήμερα το πρωί γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία ξεκίνησε από την οδό Ανθέων και κατέληξε στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Σημειώνεται πως εδώ και πέντε ημέρες 250 παιδιά διανύουν σε καθημερινή βάση πεζή μία απόσταση πέντε χιλιομέτρων για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Πρόκειται για μία διαδρομή με δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, οι οποίοι καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη τη μετάβασή τους στο σχολείο με τα πόδια.
Σε γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων αποφασίστηκε να επιδοθεί στην Υπουργό Παιδείας υπόμνημα, σύμφωνα με το οποίο οι 400 και πλέον γονείς ζητούν τη μεσολάβησή της στη σύσκεψη του ελεγκτικού συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.
Στο πλευρό τους βρίσκεται και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, ο οποίος είχε συνάντηση με γονείς και εκπαιδευτικούς νωρίς το πρωί. «Η ομαλή και ασφαλής μεταφορά των μαθητών είναι το πρώτιστο μέλημά μας ως διοίκηση και πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση για την εξεύρεση μιας λύσης, που θα αποβλέπει αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον των παιδιών, τα οποία δεν μπορούν να κατανοήσουν τα οιαδήποτε προβλήματα και το μόνο που ζητούν είναι η ασφαλής μετάβασή τους στο χώρο της εκπαίδευσής τους».


Για το Γραφείο Τύπου

Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων