Δημοπρατούνται τρία (3) νέα έργα στο Δήμο Θερμαϊκού, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 710.000,00 ευρώ
24/05/2018 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:  Δημοπρατούνται τρία (3) νέα έργα στο Δήμο Θερμαϊκού, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 710.000,00 ευρώ

Ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης των οικονομικών προσφορών, προς επιλογή αναδόχου κατασκευής τριών (3) νέων έργων, που προγραμματίζονται στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Τα έργα, που κρίνονται ιδιαίτερης βαρύτητας, ανήκουν στις κατηγορίες οδοποιίας και υδραυλικών έργων και συγκεκριμένα αφορούν :

 

1.   Στην «Κατασκευή έργου για αντιμετώπιση λειψυδρίας», προϋπολογισμού 89.646,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, το οποίο προβλέπει την εκτέλεση εργασιών για κατασκευή υδρευτικής δεξαμενής, χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων, στο αγρόκτημα Περαίας, περιοχή Ραντάρ.

Η  κατασκευή της δεξαμενής κρίνεται απαραίτητη για την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα μετά την αυξημένη ζήτηση και την ανομβρία των τελευταίων ετών, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καθώς επίσης και της δυσλειτουργίας ορισμένων υδρευτικών γεωτρήσεων.

2.   Στην «Κατασκευή δικτύου ομβρίων Δ.Ε. Θερμαϊκού», προϋπολογισμού 221.991,83 ευρώ.

     Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων από πλαστικούς σωλήνες PVC στα Τ.Δ. Περαίας και Ν. Επιβατών, ενώ κρίνεται υψίστης σημασίας, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια, αλλά και ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, καθώς λόγω της παντελούς έλλειψης δικτύου ομβρίων υδάτων, παρουσιάζεται έντονη συσσώρευση υδάτων έως και σοβαρές ζημιές κατοικιών μετά από πλημμύρα, ακόμη και ως αποτέλεσμα μικρής έντασης βροχοπτώσεων.

Με τα δίκτυα που αναμένεται να κατασκευαστούν, τα όμβρια ύδατα θα καταλήγουν μέσω υφιστάμενων φυσικών ή τεχνικών αποδεκτών στην θάλασσα.

 

3.   Σε «Ασφαλτοστρώσεις στη Δ.Ε. Θερμαϊκού», προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ, ένα έργο που αφορά σε εργασίες κρασπέδωσης, κατασκευής της υποδομής και ασφαλτόστρωσης νέων οδών αλλά και συντήρησης υφιστάμενων οδών στη Δ.Ε. Θερμαϊκού, οι οποίοι βρίσκονται εντός ρυμοτομικού σχεδίου.

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων επί των οδών Δημοκρατίας, Αριστοφάνη και Πινδάρου του Τ.Δ. Περαίας.

 

Περαία, 24 Μαΐου 2018



ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων