Υποβολή ώριμης μελέτης για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του έργου για το αποχετευτικό σύστημα του Μεσημερίου
31/05/2018 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΘΕΜΑ: Υποβολή ώριμης μελέτης για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του έργου για το αποχετευτικό σύστημα του Μεσημερίου
 
 
Τη χρηματοδότηση άλλου ένα έργου εξαιρετικής σπουδαιότητας διεκδικεί ο Δήμος Θερμαϊκού, υποβάλλοντας το φάκελο ένταξής του στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
Το έργο «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμού Μεσημερίου Δ.Ε. Επανομής Δήμου Θερμαϊκού», συνολικού προϋπολογισμού 6.420.608,00 ευρώ, αποτελεί έργο πνοής για τον οικισμό του Μεσημερίου, που είναι ο μοναδικός ανάμεσα στους οκτώ του Δήμου, ο οποίος στερείται αποχετευτικού δικτύου, διαθέτοντας αποκλειστικά ιδιωτικούς, παλαιούς και φθαρμένους βόθρους.
 
Στόχος του έργου η ολοκληρωμένη και ορθή διαχείριση των αστικών λυμάτων, που συνεπάγεται την πλήρη αναβάθμιση των συνθηκών εξυπηρέτησης και υγιεινής των δημοτών, με σημαντική τη συνεισφορά τόσο στην προστασία της δημόσιας υγείας, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.
 
Η Πράξη συμπεριλαμβάνει τα υποέργα της Αποχέτευσης και της Επεξεργασίας των Λυμάτων, προϋπολογισμού 4.250.000,00 ευρώ και της Προμήθειας του κατάλληλου εξοπλισμού και της Λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας, προϋπολογισμού 1.970.608,00 ευρώ.
 
Για την υλοποίηση των υποέργων, τα σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 1/2017 και 2/2017 επικαιροποιημένες μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η σύναψη Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Θερμαϊκού και Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού.
 
Για το εν λόγω έργο ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, επεσήμανε : «Η Διοίκησή μας, εισακούγοντας τις επιταγές των κατοίκων του Μεσημερίου και παραμένοντας πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, με συστηματική και συντονισμένη δουλειά χρηματοδότησε και ετοίμασε τη μελέτη, έλαβε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και κατέθεσε αίτηση χρηματοδότησης για το σημαντικό έργο υποδομής του αποχετευτικού συστήματος του Μεσημερίου. Αυτό σε συνδυασμό με τα έργα αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στον ίδιο οικισμό, για τα οποία πετύχαμε να εξασφαλίσουμε κονδύλι 1.500.000,00 ευρώ από ιδίους πόρους και από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μας επιτρέπουν να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και να συνεχίζουμε σταθερά την πορεία μας.».
 
 
Περαία, 31 Μαΐου 2018

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων