Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση του Δημάρχου Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη, με το Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα
31/05/2018 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΘΕΜΑ:  Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση του Δημάρχου Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη, με το Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα
 
 
Σε άριστο κλίμα και με πρωταρχικό μέλημα το όφελος των καταναλωτών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, την Τετάρτη 30 Μαϊου στο Δημαρχείο Θερμαϊκού, μεταξύ του Δημάρχου, κ. Γιάννη Μαυρομάτη και του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), κ. Λεωνίδα Μπακούρα.
 
Το θέμα της συζήτησης εξελίχθηκε γύρω από τις εξαγγελμένες από την Εταιρεία νέες συνδέσεις με το δίκτυο φυσικού αερίου των περιοχών της Ν. Μηχανιώνας και της Επανομής. Παράλληλα προγραμματίσθηκε η υλοποίηση δύο ημερίδων, για το μήνα Ιούνιο, στις προς τροφοδότηση δύο νέες περιοχές, με σκοπό τη γενική ενημέρωση του κόσμου σχετικά με το φυσικό αέριο, τα οικονομικά και τα περιβαλλοντικά του οφέλη, τη διαδικασία για νέες συνδέσεις, την εκπτωτική πολιτική της τάξης του 100% της ΕΔΑ ΘΕΣΣ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 και όλα όσα ακόμα απασχολούν τους πολίτες. Οι ημερομηνίες των ημερίδων αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
 
Αναφορικά με το φυσικό αέριο, τονίζεται ο οικονομικός, αποδοτικός και ασφαλής του χαρακτήρας, με ανεκτίμητη τη συνεισφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος, χάρη στους μειωμένους εκπεμπόμενους ρύπους και κατά συνέπεια, του περιορισμένου περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, καθιστώντας το ένα οικολογικότερο και πιο «πράσινο» ενεργειακό προϊόν.
 
Για τη συνάντηση ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε : «Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε δύο ακόμα περιοχές του Δήμου μας, την Επανομή και τη Ν. Μηχανιώνα, επιβεβαιώθηκε και τυπικά μετά τη χθεσινή συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με την άνεση και την οικονομία που προσφέρει η χρήση του φυσικού αερίου στον οικιακό, επαγγελματικό, αλλά και Δημόσιο τομέα, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος, στην οποία η συμβολή του είναι σημαντική, αποτελούν μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που αναμένεται να απολαμβάνουν οι κάτοικοι των οικισμών αυτών, συγκριτικά με άλλα εναλλακτικά καύσιμα. Ευτυχές γεγονός, οι εργασίες επέκτασης που συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, αλλά και η πρόβλεψη για μελλοντική επέκταση και σε άλλες περιοχές του Δήμου».
 
 
Περαία, 31 Μαΐου 2018

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων