Σε κλίμα γόνιμου διαλόγου η Ημερίδα για την Τουριστική Ανάπτυξη στο Δήμο Θερμαϊκού
26/06/2018 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ:   Σε κλίμα γόνιμου διαλόγου η Ημερίδα για την Τουριστική Ανάπτυξη στο Δήμο Θερμαϊκού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουνίου, σε χώρο ξενοδοχείου στην Περαία, Ημερίδα με θεματολογία επικεντρωμένη στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού και στις απαραίτητες προϋποθέσεις προς επίτευξη του στόχου αυτού.

 

Το συντονισμό της εκδήλωσης, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θερμαϊκού, η Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΤΕΘ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ανέλαβαν ο Πρόεδρος της ΤΕΘ, κ. Μαντζανάρης, ο Αντιπρόεδρός της, κ. Βεργίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ρομπέσης, ενώ την εναρκτήρια τοποθέτηση πραγματοποίησε ο π. Αθανάσιος Χύτας, εκπροσωπώντας την Εκκλησία.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιπεριφερειάρχης, κα. Πατουλίδου, μέσω της κας. Πουλουκτσή, που εκπροσώπησε τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ενέργειες από πλευράς Δήμου, που στοχεύουν στην ωρίμανση των συνθηκών για περαιτέρω τουριστική ώθηση, παρουσίασε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης, επισημαίνοντας τη σημασία της αποκατάστασης του οδικού δικτύου, κάνοντας αναφορά στη ζωτικής ανάγκης αναβάθμιση της Επαρχιακής Περιφερειακής Οδού 27 (Περαίας – Ν. Μηχανιώνας), αλλά και στη σημασία επίλυσης του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών και της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου, η οποία επετεύχθη με την οριοθέτηση των 14ων ρεμάτων, μετά από αγώνα χρόνων.

 

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών στη Ν. Μηχανιώνα, οι οποίες αποτελούν αναμφισβήτητα, μια δυναμική εναλλακτική επένδυση προσέλκυσης νέου και υψηλού οικονομικού υπόβαθρου τουριστικού κοινού. Τέλος, ο κ. Μαυρομάτης κάλεσε σε σύμπραξη δυνάμεων τους ανθρώπους του Δήμου, τους πολίτες, αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού, για τη βέλτιστη εικόνα του παράκτιου μετώπου και την κατ’ επέκταση γρηγορότερη επίτευξη του στόχου της τουριστικής ανάπτυξης.

Υφιστάμενα προβλήματα επισημάνθηκαν, όπως η ανάγκη αποδοτικότερης αστυνόμευσης, αλλά και αξιόλογες τοποθετήσεις και προτάσεις κατατέθηκαν από τους παρευρισκόμενους, με τις ποικίλες μορφές του εναλλακτικού τουρισμού και τις δυνατότητές του να υποστηρίζονται ένθερμα.

 

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Θερμαϊκού, κ. Σαφλέκας, εκπρόσωποι των Τουριστικών Πρακτόρων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου, αλλά και μέλη της Δημοτικής αρχής.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες που απηύθυναν τα μέλη της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΤΕΘ) προς όλους τους συμμετέχοντες και με την πραγματοποίηση μικρής δεξίωσης.

 

Περαία, 26 Ιουνίου 2018

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων