Νέο έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ - Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεχειριζόμενου συστήματος ελέγχου διαρροών του δικτύου ύδρευσης της Περαίας και των Ν. Επιβατών
07/09/2018 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΘΕΜΑ:  Νέο έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ
Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεχειριζόμενου συστήματος ελέγχου διαρροών του δικτύου ύδρευσης της Περαίας και των Ν. Επιβατών
 
Την έναρξη ενός έργου μεγάλης βαρύτητας δρομολογεί η έγκριση του υποβληθέντος, από το Δήμο Θερμαϊκού, αιτήματος για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, εντάσσοντάς το στον Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ06 «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», με τη συγχρηματοδότησή του να γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
 
Το έργο, τη μελέτη του οποίου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος του Δήμου, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος / τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού του δικτύου ύδρευσης της Περαίας και των Νέων Επιβατών.
 
Η υλοποίησή του εξασφαλίζει τον εξορθολογισμό της διαχείρισης του προσφερόμενου ύδατος προς τους καταναλωτές των οικισμών. Συγχρόνως, τον εντοπισμό πιθανών απωλειών του δικτύου σε συντομότερο χρόνο, τη μείωση των διαρροών, μέσω της εξελιγμένης διαχείρισης της πίεσης στο δίκτυο, καθώς και τον άμεσο έλεγχο και περιορισμό των βλαβών στο εσωτερικό δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1.406.643,60 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), με το πρόγραμμα να καλύπτει το ποσό των 1.134.390 ευρώ και τα υπόλοιπα 272.253,60 να χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους του Δήμου, ο οποίος συνιστά και τον φορέα υλοποίησης του έργου. Για την εκτέλεσή του δε, θα συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού.
 
Η κατασκευή του έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 12 μηνών από την έναρξη των εργασιών, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Φεβρουαρίου του 2019.
Για το κοινής ωφέλειας και μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας έργο της τηλεμετρίας, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, επεσήμανε : «Θέτοντας την εν λόγω τεχνολογική εγκατάσταση στην υπηρεσία των δημοτών μας, είναι πολλαπλά τα οφέλη που αποκομίζουμε. Το σύγχρονο αυτό σύστημα παρακολούθησης μας δίνει την ευχέρεια να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε τυχόν προβλήματα, να τα αποκαθιστούμε δίχως επιζήμιες και δαπανηρές καθυστερήσεις, ενώ αποτελεί εργαλείο στα χέρια μας προς την κατεύθυνση :
  • της εξοικονόμησης πολύτιμων υδατικών πόρων,
  • της δημιουργίας συνθηκών οικονομίας, με τελικούς επωφελούμενους τους καταναλωτές,
  • της βελτίωσης της ποιότητας του πόσιμου νερού,
  • της εξοικονόμησης λειτουργικών πόρων».
 
 
Περαία, 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων