Ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για τη Γενέθλια Ημέρα Περαίας
28/09/2018 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΘΕΜΑ:  Ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για τη Γενέθλια Ημέρα Περαίας
 
 
Τα 95 χρόνια από την ίδρυσή της συμπλήρωσε φέτος η ιστορική έδρα του Δήμου Θερμαϊκού, η Περαία, με το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Θερμαϊκού, το Τοπικό Συμβούλιο Περαίας, τον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Περαίας (ΠΟΣΠ) και το Σύλλογο «ΑΓΑΠΗ» να συνεργάζονται αρμονικά, για την υλοποίηση μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων.
 
Η ολοκλήρωσή τους πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, με τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Παράλληλοι Δρόμοι, Παράλληλες Ζωές» από το Σύλλογο «ΑΓΑΠΗ», ενώ είχε προηγηθεί και ένα γεμάτο διήμερο εκδηλώσεων (Σάββατο και Κυριακή 22-23/9). Το πρόγραμμα άφησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση – κατοίκους, επισκέπτες και επίσημους προσκεκλημένους – απόλυτα ικανοποιημένους, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν από παραδοσιακές βραδιές με πολύ χορό και μουσική, μέχρι λαμπαδηδρομίες και ιστιοπλοϊκούς αγώνες.
 
Στα δρώμενα συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, που, ο καθένας με τον τρόπο του, συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχημένη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης, αποδίδοντας με σεβασμό τον πρέποντα φόρο τιμής σε 740 πρόσφυγες προγόνους μας. Γιατί οι 204 οικογένειες των ανθρώπων αυτών, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και τον άγριο διωγμό τους, με εφόδιο τον πολιτισμό που κουβαλούσαν μαζί τους, έφτασαν στον ευλογημένο τούτο τόπο, θέτοντας τα θεμέλια της σημερινής του μορφής.
 
Επ’ αφορμή της λήξης των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων, ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης, Δήμαρχος Θερμαϊκού, δήλωσε : «Το έτος 1923 ένα νέο όνειρο άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά» για τους προγόνους μας, όταν προσάραξαν τις ελπίδες τους σε τούτο εδώ τον τόπο, θέτοντας τις βάσεις για μια καινούργια ζωή. 95 χρόνια μετά, τα αποτυπώματά τους είναι ακόμα εμφανή, οι μνήμες νωπές και η θύμησή τους ζωντανή. Και σκοπός μας είναι, μέσα από τον ετήσιο εορτασμό της Γενέθλιας Ημέρας της Περαίας, αυτό να διατηρηθεί. Γιατί έχουμε χρέος απέναντί τους. Αλλά, συγχρόνως, έχουμε χρέος απέναντι στους ίδιους μας τους εαυτούς. Γιατί, μόνο έτσι διατηρείται ζωντανή η ιστορία και η ταυτότητά μας».
 
 
Περαία, 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων