Για 15η χρονιά πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Τσίπουρου στη Ν. Κερασιά
09/10/2018 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
ΘΕΜΑ: Για 15η χρονιά πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Τσίπουρου στη Ν. Κερασιά
 
 
Άφθονο ντόπιο τσίπουρο και εκλεκτά τοπικά εδέσματα, υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, της φωνής της Δέσποινας Καραγιάννη και των χορευτικών του Πολιτιστικού Μορφωτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ν. Κερασιάς, είχε την ευκαιρία να απολαύσει, το απόγευμα του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου, πλήθος κόσμου στη Γιορτή του Τσίπουρου, στη Ν. Κερασιά. Η γιορτή, που θεσμοθετήθηκε πριν 15 χρόνια, πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανελλιπώς, προς τιμή των τοπικών παραγωγών και σε αναγνώριση του έργου και της προσφοράς τους στην τοπική οικονομία.
 
Μια τοπική οικονομία που έχει επωφεληθεί σημαντικά από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία επιτρέπει την όσο το δυνατό πληρέστερη «εκμετάλλευση» του σταφυλιού, με την αξιοποίηση των στεμφύλων, δηλαδή ό,τι απομένει μετά τη συμπίεση των σταφυλιών για την παραγωγή του κρασιού. Αποτέλεσμα της διαδικασίας, η παραγωγή του τσίπουρου. Ενός προϊόντος τόσο έντονα συνδεδεμένο με την Ελλάδα, την παρέα, τη διασκέδαση και την παράδοση.
 
Όλοι οι παρευρισκόμενοι, δημότες και επισκέπτες, τίμησαν τους παραγωγούς του αγαπητού αυτού αποστάγματος, σε μια όμορφη βραδιά που αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία αποχαιρετισμού του καλοκαιριού, αντάμωσης με τους συνδημότες και γλεντιού, αλλά και μια προσπάθεια διατήρησης και διάδοσης μιας παράδοσης χρόνων, ενός εθίμου συνυφασμένου με την ιστορία του τόπου.
 
 
Περαία, 9 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων