ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΩΝ 26ης ΚΑΙ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17/10/2018 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Περαία, 16-10-2018
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                               Αριθμ. Πρωτ.: 18250
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ                                      
Γραφείο Δημάρχου
Διεύθυνση : Μ. Αλεξάνδρου 2
Ταχ. Κώδικας : 57019, Περαία
Τηλέφωνα : 2392330003 & 007
Αρ. Τηλ/τυπίας : 2392022840
E-mail : mayor@thermaikos.gr
 
 
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΘΕΜΑ: «Εορτασμός Επετείων 26ης και 28ης Οκτωβρίου»
 
 
26η Οκτωβρίου 1912. Ιστορική ημέρα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς η γιορτή του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου συμπίπτει με την απελευθέρωσή της κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο.
 
28η Οκτωβρίου 1940. Ιστορική ημέρα αντίστασης της Ελλάδας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό.
 
Οι εθνικές επέτειοι της 26ης και 28ης Οκτωβρίου, ημέρες έμπνευσης και γνώσης, θα γιορταστούν και φέτος με λαμπρότητα και επισημότητα, υπενθυμίζοντας τους διαχρονικούς αγώνες για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
 
Το πρόγραμμα εορτασμού θα περιλαμβάνει:
·      Γενικό σημαιοστολισμό από ώρα 08:00΄ της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2018.
·      Φωταγώγηση των κεντρικών οδών και πλατειών, των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, των Δημοσίων κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2018.
Ειδικότερα για τις εορταστικές εκδηλώσεις:
 
Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 

Ομιλίες σε όλα τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Θερμαϊκού, από καθηγητές και δασκάλους, με αφορμή τον εορτασμό της 26ης Οκτωβρίου 1912 και 28ης Οκτωβρίου 1940.
 
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018
 
Ομιλίες σε όλα τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Επανομής και Μηχανιώνας, από καθηγητές και δασκάλους, με αφορμή τον εορτασμό της 26ης Οκτωβρίου 1912 και 28ης Οκτωβρίου 1940.
 
Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Δημοτική Κοινότητα Περαίας 
Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Άνω Περαία. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Λασκαράκη, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας. 
Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, στην Κάτω Περαία. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Μιχαήλ Υψηλάντη, Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας. 
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
  • Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων (Άνω Περαία) ως εξής: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αδαμίδης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κα Νίτσα Κάλφα, το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού, οι Ναυτοπρόσκοποι, η ΕΘΟΠΑΚ, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • Κοινή παρέλαση των Σχολείων (Δημοτικές Κοινότητες Περαίας, Νέων Επιβατών & Αγίας Τριάδας), των Σωματείων, των Συλλόγων και των Προσκόπων, που θα πραγματοποιηθεί ώρα 11.15΄ επί της κεντρικής οδού Νέων Επιβατών – Περαίας.

Τελετάρχης ορίζεται η κα Άννα Χρυσομάλλη, Δασκάλα Φυσικής Αγωγής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας.

Για τις Δημοτικές Κοινότητες Αγ. Τριάδας, Ν. Επιβατών και Περαίας, υπεύθυνος συντονιστής ορίζεται ο κ. Νικόλαος Γώττης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 2ου Γυμνασίου Περαίας. 
Δημοτική Κοινότητα Νέων Επιβατών
Στις 10.15΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Οσίας Παρασκευής. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο  πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Παντελή Κομνηνό, Διευθυντή του Γυμνασίου Ν. Επιβατών. 
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
  • Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αλέξης Ρούφτης, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • Μετάβαση στο χώρο της παρέλασης.

Τελετάρχης ορίζεται η κα Ελένη Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Ν. Επιβατών.

Δημοτική Κοινότητα Αγίας Τριάδας
Στις 10.15΄  θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αντώνιο Καστρινό, Δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Τριάδας. 
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
  • Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Τσαλίκης, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • Μετάβαση στο χώρο της παρέλασης.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δήμος Γεωργιάδης, Δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Τριάδας.
 
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας
Στις 09.30΄θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της Σημαίας.
Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αντώνιο Βουδούρη, Καθηγητή του Γενικού Λυκείου Ν. Μηχανιώνας.
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
  • Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κα Μένη Βαρσαμόγλου, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • Κοινή παρέλαση των Σχολείων (Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας, Τοπικές Κοινότητες Αγγελοχωρίου και Νέας Κερασιάς), των Σωματείων, Συλλόγων και των Προσκόπων, που θα πραγματοποιηθεί ώρα 11.30΄ επί της οδού Πολυτεχνείου (από τα Πεύκα προς το Κέντρο Υγείας).
Τελετάρχης για τη Δημοτική Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας και υπεύθυνος συντονιστής για τη Δημοτική Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας και τις Τοπικές Κοινότητες Αγγελοχωρίου και Ν. Κερασιάς ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μπαλασάς.
Τοπική Κοινότητα Αγγελοχωρίου 
Στις 10.30΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Αγίου Νικολάου. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Ειρήνη Σταυρίδου, Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοχωρίου.
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
  • Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αβραάμ Κοσμίδης, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • Μετάβαση στο χώρο της παρέλασης.
Τοπική Κοινότητα Νέας Κερασιάς
Στις 10.30΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Βασιλική Βαγιάτα, Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ν. Κερασιάς. 
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
  • Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Στέφανος Κουτσουράδης, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • Μετάβαση στο χώρο της παρέλασης.
 
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
Δημοτική Κοινότητα Επανομής
Στις 10.30΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Τρύφωνα Κιοτέογλου, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής.
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
  • Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Σφυρής, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • Παρέλαση των Σχολείων, των Σωματείων, Συλλόγων και των Προσκόπων, που θα πραγματοποιηθεί ώρα 11.30΄ στην κεντρική πλατεία Επανομής.
Για τη Δημοτική Κοινότητα Επανομής και την Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου υπεύθυνος συντονιστής ορίζεται ο Νικόλαος Χριστοφόρου, εργαζόμενος του Δήμου.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Νικόλαος Κόγιας, Δάσκαλος Φυσικής Αγωγής 2ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής.
Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου
Στις 10.30΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Οδυσσέα Σαββίδη, Δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Μεσημερίου. 
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
  • Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Ευθυμιάδης, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • Παρέλαση των Σχολείων, των Σωματείων και Συλλόγων, που θα πραγματοποιηθεί ώρα 11.15΄ στην κεντρική πλατεία Μεσημερίου.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δημήτριος Παληογιάννης, Δάσκαλος Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Μεσημερίου.
Το Αστυνομικό  Τμήμα Θερμαϊκού παρακαλείται  για  την τήρηση της τάξεως και λοιπές λεπτομέρειες, που το αφορά, στους χώρους κατάθεσης στεφανιών και παρελάσεων.
Παρακαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων και, κύρια, των σχολικών τελετών και της παρέλασης των τμημάτων.


                                                                                            Ο Δ ή μ α ρ χ ο ς


                                                                                         Γιάννης Μαυρομάτης 
 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ 
  1. Δημοτικό Συμβούλιο, Συμβούλια Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων