Δωρεάν εξετάσεις για HIV και Ηπατίτιδες B και C πραγματοποιήθηκαν, σε συνεργασία με την PRAKSIS
30/11/2018 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Άλλη μία δράση προσανατολισμένη στην πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η οποία διοργανώθηκε από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «PRAKSIS», επ’ αφορμή της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες.

Οι δημότες είχαν την ευκαιρία, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, να εξετασθούν γρήγορα, ανώδυνα και πάνω απ’ όλα δωρεάν για τον ιό του HIV και για τις Ηπατίτιδες B και C, από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, επισκεπτόμενοι την Κινητή Μονάδα Εξέτασης της «PRAKSIS», που είχε σταθμεύσει στην περιοχή της Περαίας.

Θέτοντας, παράλληλα, ως στόχο την ενίσχυση της δημόσιας συζήτησης για την ιατρική και κοινωνική διάσταση του HIV/AIDS και των Ηπατιτίδων, την ευαισθητοποίηση και την έγκυρη πληροφόρηση του κόσμου, εξεταζόμενοι και διερχόμενοι από το σημείο, ενημερώθηκαν αναλυτικά από το συμμετέχον προσωπικό.

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Χάκης Γραμματάς, ο οποίος εξετάσθηκε, κάνοντας το ειδικό rapid test και η κ. Βίκυ Καρακώστα, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου Θερμαϊκού, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο και στοχεύοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα υγείας και στην προτροπή για τακτικούς προληπτικούς ελέγχους, που έχουν αποδειχθεί σωτήριοι για μεγάλο αριθμό νοσημάτων.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων