ΜΟΝΗ ΤΑΡΙΦΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
06/07/2011 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Μονή ταρίφα στα ταξί από δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης προς το κέντρο ανακοίνωσε ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης (23/12/2010)
«Σε μια περίοδο που δυστυχώς όλα αυξάνονται, εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις, οι ιδιοκτήτες ταξί δείχνουν κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη, όπως αρμόζει στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε», τόνισε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα συσκέψεων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, όπου ανακοινώθηκε η μείωση του κομίστρου των ταξί, από διπλή σε μονή ταρίφα, για τις διαδρομές από τους Δήμους Θερμαϊκού, Μίκρας, Μηχανιώνας και Επανομής προς το κέντρο, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης ο «Ερμής».
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι Δήμαρχοι Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, Μίκρας Θεόδωρος Γκουστίλης, Μηχανιώνας Γιάννης Μαυρομάτης και Επανομής Απόστολος Οικονομίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης ο «Ερμής» Κώστας Γιαννακάκης και ο Γραμματέας του Σωματείου Πάρις Κισσάς.
Ο Νομάρχης έκανε λόγο για «μία πολύ σημαντική παρέμβαση και απόφαση, που προσδοκούμε ότι θα ελαφρύνει οικονομικά τους πολίτες, ιδιαίτερα σήμερα, που τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα δοκιμάζονται από τα κυβερνητικά μέτρα και το μνημόνιο», ενώ ευχαρίστησε το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί και τους εκπροσώπους του που ανταποκρίθηκαν στην πρόταση. Ο κ. Ψωμιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Δημάρχους Θερμαϊκού, Μίκρας, Μηχανιώνας και Επανομής «για την πολύ καλή συνεργασία και το θετικό τους έργο όλα αυτά τα χρόνια».
«Ως Νομαρχία σήμερα και ως Περιφέρεια αύριο είμαστε και θα είμαστε κοντά στους πολίτες με έργα και όχι με λόγια. Σήμερα το αποδεικνύουμε για μία ακόμη φορά. Εδώ και πολλούς μήνες δώσαμε μια μάχη για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η θητεία μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κλείνει με ένα τέτοιο μέτρο κοινωνικού χαρακτήρα», κατέληξε ο Νομάρχης, ο οποίος ευχαρίστησε τον αρμόδιο εντεταλμένο νομαρχιακό σύμβουλο Μεταφορών και Επικοινωνιών Γ. Παλαιστή για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας.
Την πρωτοβουλία του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης ο «Ερμής» Κώστας Γιαννακάκης, επισημαίνοντας ότι «ήταν μια διάκριση προς τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών που έπρεπε να αποκατασταθεί». «Το μέτρο μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, ιδιαίτερα στη δύσκολο οικονομική συγκυρία. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο για να βοηθηθούμε κι εμείς», τόνισε ο κ. Γιαννακάκης, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση του σωματείου να μην υπάρξει για φέτος δώρο Χριστουγέννων στο κόμιστρο των ταξί της Θεσσαλονίκης.
Τις ευχαριστίες του προς το Νομάρχη και τους ιδιοκτήτες των ταξί εξέφρασε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής. «Σε μια περίοδο κρίσης, το μέτρο αυτό είναι ένα δώρο για τους πολίτες των περιοχών μας, που θα διευκολύνει τη δυνατότητα μετακίνησής του», είπε. Για την ολοκλήρωση μιας πρωτοβουλίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στους δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε με την καθιέρωση των μπλε ταξί στις περιοχές Θερμαϊκού, Μίκρας, Μηχανιώνας και Επανομής, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Μίκρας Θεόδωρος Γκουστίλης. «Ήταν ένα δίκαιο αίτημα των πολιτών που ικανοποιήθηκε. Ευχή έργον είναι το επόμενο βήμα να αφορά στη συγκοινωνία με καραβάκια στην περιοχή μας», τόνισε.
Για μια «έξυπνη πρόταση» και «ένα μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που θα αποβεί προς όφελος και των δύο πλευρών», μίλησε ο Δήμαρχος Μηχανιώνας Γιάννης Μαυρομάτης. Ο Δήμαρχος Επανομής Απόστολος Οικονομίδης ευχαρίστησε το Νομάρχη για την πρωτοβουλία του και χαρακτήρισε το μέτρο ως «μία κίνηση καλής θέλησης από τους ιδιοκτήτες ταξί ώστε να γίνουν προσβάσιμα τα ταξί σε χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων