Επίσκεψη Δημάρχου Καλλίπολης στο Δήμο Θερμαϊκού
14/11/2011 ΟΡΓΑΝΩΣΗ



Ανεπίσημη επίσκεψη στο Δήμο Θερμαϊκού πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες αντιπροσωπεία δημοτών της Καλλίπολης Τουρκίας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Μουσταφά Οζατζάρ.
Μέσα σε θερμό και φιλόξενο κλίμα, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων και εργαζομένων του Δήμου, υποδέχτηκε τον Τούρκο ομόλογό του και τη συνοδεία του στο Δημαρχιακό Μέγαρο και κατόπιν τους ξενάγησε στο σύγχρονο οινοποιείο του «Κτήματος Γεροβασιλείου».
Εκεί, οι σαράντα (40) δημότες της Καλλίπολης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την εξέλιξη του αμπελοοινικού πολιτισμού, κυρίως, στην περιοχή μας, αφού, παλιότερα, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της ασχολούνταν με την αμπελοκαλλιέργεια και, παράλληλα, να δοκιμάσουν γεύσεις από τις γνωστές και βραβευμένες ποικιλίες των κρασιών.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και την πρόσκληση του κ. Αλεξανδρή για επίσημη επίσκεψη στο Δήμο μας, την οποία αποδέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο κ. Οζατζάρ, ενώ λίγο αργότερα η Τουρκική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την παραλία της Νέας Μηχανιώνας και αποχώρησε για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα την περιοχή της Κοζάνης.


Ο Δήμαρχος Καλλίπολης και οι συνδημότες του θα επισκέπτονταν τα χωριά και τα σπίτια στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι πρόγονοί τους και μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης (1923) και την ανταλλαγή των πληθυσμών, αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν στην Τουρκία.

Για το Γραφείο Τύπου
Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων
ΒΑ Journalism
Middlesex University

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων