ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ
28/11/2011 ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Με το παρόν ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού εκφράζει τη σαφή του αντίθεση στην πολιτική της ανεξέλεγκτης επιβολής φόρων και περικοπών, που έχει ως συνέπεια την δραματική μείωση του λαϊκού εισοδήματος. Ιδιαίτερα εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επιβολή του εκτάκτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, γιατί θεωρούμε τα μέτρο άδικο και επιπλέον σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Νομικών παράνομο και αντισυνταγματικό. Απαιτούν αυτό το μέτρο από 1.000.000 ανέργους κι από όσους βρίσκονται σε πλήρη εισοδηματική αδυναμία χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι, από μικροεπαγγελματίες με κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις, με ελάχιστο και μηδενικό τζίρο και εισόδημα. Ο τρόπος είσπραξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βαρβαρότητας που συνοδεύει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της. Θα κόβουν το ρεύμα, που είναι αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για την επιβίωση, σε οικογένειες με αρρώστους, μικρά παιδιά, υπερήλικες.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτόν τον σύγχρονο Καιάδα.
Η κοινωνία της πόλης μας βιώνει την σημερινή κρίση, έχοντας υψηλά ποσοστά ανεργίας. Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τώρα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου. Οι άνθρωποι αναζητούν με απόγνωση ένα μεροκάματο για να εξασφαλίσουν τη διατροφή των παιδιών τους.
Πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση ανάκληση του ειδικού χαρατσιού.
Να ενεργοποιήσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου, στο μέτρο του δυνατού, έτσι ώστε να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό.
Να στηρίξουμε κάθε συλλογική δράση, ενάντια στα φοροχαράτσια και να υποστηρίξουμε όσους αδυνατούν και αρνούνται να τα πληρώσουν, καθώς επίσης να συντονίσουμε τη δράση μας με άλλους Δήμους.
Αποφασίζουμε το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στα συναρμόδια Υπουργεία, τη διοίκηση της ΔΕΗ, την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους κοινωνικούς φορείς και να δημοσιοποιηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων