Οδηγίες για ορθή χρήση της ανακύκλωσης
10/09/2013 ΟΡΓΑΝΩΣΗ


Το έργο «Ολοκληρωμένη ανάπτυξη και υποστήριξη της ανακύκλωσης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη» υλοποιεί ο Δήμος Θερμαϊκού εδώ και τέσσερις (4) μήνες και γι’ αυτό το σκοπό η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας διαθέτει 700 μπλε κάδους σε όλα τα Δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου μας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως, παρατηρούνται κάποια δυσάρεστα φαινόμενα σχετικά με τη λειτουργία της ανακύκλωσης, όπως η μόλυνση πολλών κάδων με κοινά οικιακά απορρίμματα, με αποτέλεσμα να αχρηστεύονται ολόκληρα φορτία, τα οποία δεν μπορεί να δεχθεί το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).
Πιστεύοντας ότι μόνο με την πληροφόρηση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών επιτυγχάνεται τόσο η λειτουργία του προγράμματος της ανακύκλωσης, όσο και η αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος, επανερχόμαστε σε ενημέρωση σχετική με την ορθή λειτουργία του προγράμματος της ανακύκλωσης:
• Οι συσκευασίες που επιτρέπεται να μπαίνουν στους μπλε κάδους, είναι: αλουμινένιες, λευκοσιδηρές, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες.
• Οι συσκευασίες να αδειάζουν εντελώς από τα υπολείμματα πριν την απόρριψή τους στους κάδους.
• Τα χαρτοκιβώτια να διπλώνονται, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο όγκος τους όσο το δυνατό περισσότερο.
• Τα υλικά συσκευασίας να μην πετιούνται στους κάδους μέσα σε δεμένες σακούλες, αλλά να απορρίπτονται χύμα.
• Απαγορεύεται η απόρριψη κοινών σκουπιδιών στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.


Υπάρχουν ήδη πολλές καταγγελίες συμπολιτών μας για αντικανονική ρίψη απορριμμάτων. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των παραβατών ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τα πρόστιμα, που προβλέπονται από τις παραγράφους 12 & 13 του άρθρου 7 του Κανονισμού Καθαριότητας.



Για το Γραφείο Τύπου


Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων