ΘΕΜΑ: Νέα πρόσωπα στις Αντιδημαρχίες, παραμένει ο Πρόεδρος Δ.Σ.
27/01/2009 ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλλαγή «φρουράς» πραγματοποιείται στις τρεις (3) από τις τέσσερις (4) Αντιδημαρχίες του Δήμου Θερμαϊκού. Χθες, 26/1, ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών από τους νέους Αντιδημάρχους με την υπογραφή των σχετικών Αποφάσεων Δημάρχου.
Με βάση την 32/26-1-2009 Απόφαση Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Δημοτικών Εσόδων ορίζεται η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας, Ευτυχία Ζαριφέ – Παλιούρα, η οποία αντικαθιστά τον Ιωάννη Βασιλειάδη. Γενική αρμοδιότητα ορίζεται η εποπτεία του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Με την ίδια απόφαση, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, Βασίλειος Αθανασιάδης, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού, Οδοποιίας και Περιβάλλοντος, αντικαθιστώντας τον Ιωάννη Βογιατζή.
Γενική Αρμοδιότητά του ορίζεται η εποπτεία του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την 33/26-1-2009 Απόφαση Δημάρχου, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Πολιτικής – Αλληλεγγύης και Απασχόλησης, Σοφία Ζηφκοπούλου, αντικαθίσταται από τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, Τατιανό Μάγγο, γενική αρμοδιότητα του οποίου ορίζεται η εποπτεία του Τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών, του Αυτοτελούς Γραφείου Προγραμματισμού και των Γραφείων Υποστήριξης Αιρετών Οργάνων και Μηχανοργάνωσης & Πληροφορικής.
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Πρασίνου και Φωτισμού παραμένει ο Κωνσταντίνος Μπάρμπας.
Οι νέοι Αντιδήμαρχοι αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους την 1η Φεβρουαρίου 2009.
Στις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχτηκε, κατόπιν φανερής ψηφοφορίας, γι’ ακόμη μία φορά ο κ. Πάρις Πεντούσης, ο οποίος προτάθηκε από την πλειοψηφία.
Με τον ίδιο τρόπο η κα Παρθένα Παπαδοπούλου εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., ενώ Γραμματέας του Δ.Σ. εξελέγη ο κ. Ευάγγελος Ψαραδέλλης.
Την ίδια μέρα έγινε και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των τακτικών μελών της δημαρχιακής επιτροπής. Διενεργήθηκε φανερή ψηφοφορία και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Κυριακή Καζουλίδου, Ιωάννης Βασιλειάδης, Ευτυχία Ζαριφέ – Παλιούρα, Τατιανός Μάγγος, Ιωάννης Κοκόζης, Δημήτριος Καπλάνης.
Στη συνέχεια διεξήχθη ψηφοφορία για την ανάδειξη των αναπληρωματικών μελών, τα οποία είναι τα εξής:
Κωνσταντίνος Τροκάνας, Ιωάννης Βογιατζής, Θεμιστοκλής Ασθενίδης, Παναγιώτης Μήλιος, Παναγιώτης Ερμείδης.

Για το Γραφείο Τύπου,
Δημ. Σχέσεων & Ενημέρωσης
Κων/να Τάπρα
ΔΕ Δημοσιογράφων

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων