Απολογισμός τετραετίας 2015 - 2018: Το έργο μας.
22/02/2019 ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ

Μήνυμα Δημάρχου

Αγαπητοί συμπολίτες, Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ο απολογισμός αποτελεί μία νομική υποχρέωση του Δημοτικής Αρχής (άρθρο 217, παρ.1 του Ν.3463/2006). Ταυτόχρονα είναι ευκαιρία για όλους τους πολίτες να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για όσα έχουν γίνει σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, σε κάθε έκφανση της ζωής μας.

Το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας συνοψίζει επιγραμματικά τη συστηματική προσπάθεια των τελευταίων τεσσάρων ετών της ομάδας της διοίκησής μας. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014, μία χρονιά κατά την οποία:

  • Η χώρα μας είχε χρέος σκαρφαλωμένο στο 178,6%, δημόσιο έλλειμμα στο 3,6% του ΑΕΠ και ποσοστά ανεργίας που κυμαίνονταν μεταξύ 25,9%-27,2%.
  • Ο Δήμος μας, είχε δάνεια το 2013 που ξεπερνούσαν τα 5.500.000,00 €, οι δημοσιευμένες λογιστικές δαπάνες να παρουσιάζουν ζημία σχεδόν 700.000,00 € και με θέση ανάμεσα στους 17 δήμους της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας

Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται καταφέραμε την αντιστροφή! Αντιστρέψαμε τη δυσοίωνη εικόνα του 2014 και σήμερα ο Δήμος μας:

  • Είναι στους 33 πιο εύρωστους οικονομικά δήμους (σύμφωνα με αξιολόγηση του ΙΟΒΕ).
  • Παρουσιάζει σταθερά αυξητικούς δείκτες στον αριθμό των τουριστών που τον επισκέπτονται (σύμφωνα με στοιχεία των ξενοδοχείων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας η αύξηση υπολογίζεται ότι είναι της τάξης του 10% περίπου ετησίως για τα προηγούμενα 4 χρόνια).
  • Είναι από τους πρώτους Δήμους όσον αφορά την ένταξη σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα κονδυλίων (με εγκεκριμένες και υπό διεκδίκηση χρηματοδοτήσεις οι οποίες προσεγγίζουν τα 65.000.000,00 €).

Με δράσεις στην Κοινωνική Πολιτική, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, για τους νέους και τους μεγαλύτερους και στόχο ένα λειτουργικό, αποκεντρωμένο Δήμο, φιλικό προς δημότες και επισκέπτες, τουριστικό προορισμό που ενισχύει τους επιχειρηματίες, νιώθω υπερήφανος που μπορούμε και παρουσιάζουμε μια πορεία η οποία κρινόμενη εκ του αποτελέσματος μας δικαίωσε. Δικαίωσε και τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που μας εμπιστεύτηκε πριν από 4 χρόνια κι ελπίζω να έφερε κοντά μας ακόμα κι όσους αρχικά δεν είχαν μοιραστεί το όραμά μας.

 Γιάννης Μαυρομάτης

Δήμαρχος Θερμαϊκού

email: mayor@thermaikos.gr

Κατεβάστε τον απολογισμό της τερταετίας 2015-2018 σε μορφή PDF πατώντας εδώ

ή  "ξεφυλλίστε" τον έντυπο απολογισμό πατώντας εδώ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων