Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στη Ν. Μηχανιώνα – Ξεκινάει η δράση δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων
03/12/2018 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Εξαιρετικό ενδιαφέρον σημείωσε η Ημερίδα με θέμα την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), που συνδιοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού με το Σύλλογο «Γιατροί Εντός Συνόρων» της εκπομπής «Συμβουλές για την υγεία». Μια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Ν. Μηχανιώνας.
 
Συντονιστές ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του και Δικηγόρος, κ. Αθανάσιος Παπαζαΐτης, με ρόλο ομιλητή και παρουσιαστή της τεχνικής της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης να αναλαμβάνει ο Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής, κ. Αντώνιος Πίτσης. Το «παρών», επίσης, έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου, κ. Γραμματάς Χάκης.
 
Στην Ημερίδα συμμετείχαν και επτά (7) γιατροί, διαφορετικών ειδικοτήτων, οι οποίοι πρόκειται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, σε όσους δημότες επιθυμούν να εξετασθούν και για χρονικό διάστημα τριών μηνών. Διάστημα που δύναται να επεκταθεί, φθάνοντας μέχρι και τους έξι μήνες, αναλόγως με το ενδιαφέρον.
 
Hσυγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο στήριξης της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των δημοτών, ενώ οι ιατροί που συμμετέχουν είναι οι:
 
  • κ. Βακιρλής Ευστράτιος, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος.
  • κ. Θεοδωράκης Ιωάννης, Χειρούργος Ουρολόγος-Ανδρολόγος.
  • κ. Ιωαννίδης Δημήτρης, Καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολόγος.
  • κ. Λυκομήτρος Βασίλης, Ορθοπεδικός.
  • κ. Μεζίλης Νίκος, Επεμβατικός Καρδιολόγος.
  • κ. Τριγωνάκης Κωνσταντίνος, Αγγειοχειρούργος-Αγγειολόγος και
  • κ. Τροχόπουλος Μάρκος, Χειρούργος Οφθαλμίατρος,
 
Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής στις δωρεάν εξετάσεις, ο κόσμος μπορεί να απευθύνεται στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο», στο 21ο χλμ. Λ. Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, Ν. Επιβάτες (στάση ΟΑΣΘ «Νέα Ελβετία»),και στα τηλέφωνα: 
  • 23920 75930
  • 23920 27168

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων