Ενημερωτικές ομιλίες σε θέματα Πολιτικής Άμυνας, την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 19/12/2018
19/12/2018 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ

Τη δωρεάν παραχώρηση  της αίθουσας του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Μηχανιώνας, που στεγάζεται στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, προκειμένου να διεξαχθεί εκπαίδευση-ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Πολιτικής Άμυνας, πυρόσβεσης, στρατιωτικά και Α΄ Βοηθειών από το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού.

Η ενημέρωση έχει προγραμματισθεί για τις εξής ημερομηνίες:

·      Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

·      Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

Κατά τη διάρκεια των δίωρων ενημερωτικών δράσεων, που πραγματοποιούνται από τις 18.00 μέχρι και τις 20.00, οι παρευρισκόμενοι πρόκειται να αποκτήσουν γνώσεις γύρω από την Πολιτική Άμυνα, ενώ σκοπός είναι να γίνει αντιληπτή η σημασία της όχι μόνο σε περιπτώσεις εμπόλεμης κατάστασης, αλλά και σε καιρό ειρήνης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν έκτακτες ανάγκες, που προκύπτουν από απρόοπτα και αιφνίδια γεγονότα.

Συγκεκριμένα, το αντικείμενο εκπαίδευσης, εκτός των γενικών θεμάτων γύρω από την πολιτική άμυνα, περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με μέσα και μέτρα προστασίας του άμαχου πληθυσμού, πυρόσβεση, στρατιωτικά, αλλά και με την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συναρμόδιοι φορείς απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους δημότες του Δήμου Θερμαϊκού να παραστούν και να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων