Μήνυμα Δημάρχου για την 28η Οκτωβρίου 1940
27/10/2020 ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

 

28 Οκτωβρίου 1940: Ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες, όπου γης!

Ήταν η μέρα που η Ελλάδα είπε ΟΧΙ στις Ιταλικές αξιώσεις, ΟΧΙ στην υποταγή, στέλνοντας το μήνυμα πως όταν παλεύει κανείς με την ψυχή του, όταν αγωνίζεται για την ελευθερία του, όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια, όσες θυσίες και αν απαιτηθούν, στο τέλος θα βγει νικητής.

Το ΟΧΙ είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Είναι σταθμός με βαθύ νόημα γιατί θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δικαίου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό, δεν σας θυμίζει κάτι, ακόμη και σήμερα;

Το ΟΧΙ, απ’ όσο βλέπουμε όλοι και στις μέρες μας, είναι μια λέξη με τρία γράμματα, μια δύναμη που παραμένει ζωντανή και ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Φέτος, η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της εποποιίας του ’40. Απεναντίας, η Επέτειος αυτή, λαμβάνοντας υπόψιν και τις «ύπουλες» μέρες που διανύουμε, αποτελεί ακόμη μια αφορμή για να υψώσουμε στα σπίτια μας τη Γαλανόλευκη. Τη βαμμένη με αίμα ηρώων και τιμημένη με τις ζωές χιλιάδων πολεμιστών σημαία της Ελλάδος μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα!

 

Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ

 

Γιώργος Τσαμασλής

 

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων