Θεσπίζονται νέες Αντιδημαρχίες
03/09/2020 ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

 

 

 

Σε εξέλιξη η πολιτική αξιοποίησης στελεχών και συμβούλων

 

Στην πλήρη αξιοποίηση δύο (2) στελεχών της Διοίκησης προβαίνει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, με τη σύσταση νέων, άμισθων, Αντιδημαρχιών.

Η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα παιδείας, Σοφία Ζηφκοπούλου, αναλαμβάνει την Αντιδημαρχία Παιδείας και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ, Χρήστος Τζίνας, τοποθετείται στην Αντιδημαρχία Νεολαίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού, καταξιωμένη τόσο στην υπηρεσία της όσο και στην αυτοδιοίκηση, η κα Ζηφκοπούλου καλείται με την εμπειρία και τις γνώσεις της να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις ανακατατάξεις στους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, ενώ ο νεότερος Δημοτικός Σύμβουλος (23 ετών), Χρήστος Τζίνας, άφησε πετυχημένο αποτύπωμα στην προεδρία της ΔΗΚΕΘ και, κατέχοντας την ιδιότητα του φοιτητή, προβλέπεται να συντονίσει τα πεδία νεολαίας και κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας.

Η δημιουργία των νέων Αντιδημαρχιών εντάσσεται στο πλαίσιο της διακηρυγμένης θέσης του Δημάρχου για αξιοποίηση ικανών και έμπειρων στελεχών του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Αξιοποιούμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό των στελεχών μας, αναλόγως των προσόντων του, και καλύπτουμε διοικητικά κενά με βάση το δικαίωμα που μας δίνει η νομοθεσία. Συστήνουμε δύο (2) θέσεις άμισθων Αντιδημάρχων με το βλέμμα στις απαιτήσεις του μέλλοντος και δημιουργούμε με σταθερά βήματα έναν σύγχρονο και ανθρώπινο δήμο. Στους δύο αξιολογότατους συνεργάτες μου εύχομαι από καρδιάς «καλή επιτυχία» στα νέα καθήκοντά τους», τονίζει ο κ.Τσαμασλής.   

Οι ΑΜΙΣΘΟΙ Αντιδήμαρχοι είναι μία νέα κατηγορία με τιμητικό αξίωμα, η οποία θεσπίστηκε για λόγους ενδυνάμωσης της εύρυθμης λειτουργίας των Δήμων και της αποτελεσματικότερης άσκησης των αρμοδιοτήτων του Δημάρχου (ν.3852/2010).

Για το Γραφείο Τύπου,

Κων/να Τάπρα,

ΔΕ Δημοσιογράφων

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
πλανο εκτακτων αναγκων
Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων
Γενική γραμματεία προστασίας
Δημόσια διαβούλευση
πυλη διαμεσολαβισης
Προυπολογισμός
Οικονομικά στοιχεία
Κοινωνικο συσσίτιο
Κοινωνικό παντοπωλείο
Κοινωνικό φαρμακείο
Κοινωνικό φροντιστήριο
Βοήθεια στο σπίτι
Ομάδα εθελοντών
κεντρο κοινοτητας
Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων